hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A könyvpiacról jelenti
Kenessei István, a Booker.hu online könyváruház ügyvezető igazgatója

2013. 10. 10.
„A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, és az olvasó, aki olvassa.”Kosztolányi Dezső

Hetek: Olvasnak még az emberek könyvet, vagy tényleg haldoklik a Gutenberg-galaxis?

K.I. : Persze az eltelt mintegy 600 év szükségessé tesz ráncfelvarrásokat, de a könyv túlélte a mozi és a rádió térhódítását, sikerrel állta a tévé totális támadását, és nem fog eltűnni az internet és a digitális média tengerében sem. A leírt betűnek, akár papiruszra, akár bőrre,  kőre, akár papírra írják, évezredek óta valami különös varázsa van, ami véleményem szerint nem fog eltűnni soha. Gondoljunk csak arra a néhány kőbe vésett mondatra, amit Tízparancsolatként ismerünk, és több ezer éve sem veszített az aktualitásából, az emberi civilizáció egyik alappillére azóta is.

Hetek: Köszönöm, megnyugtatott. De mi a helyzet a minőséggel? Mert gondolom, abban egyetértünk, hogy nem mindegy, mi van a lapokra írva.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!