hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nagy Kerékpáros Túrakönyv
Kuriózum könyvsorozat kerékpártúrásoknak

2013. 07. 25.
Alapos, de könnyed; szerteágazó, mégis jól használható; bőségesen informatív, ugyanakkor színesen illusztrált. Mintha egy rutinos bringatúrás kísérné országjáró pedálozásunkat kilométerről kilométerre. A Nagy Kerékpáros Túrakönyv, ez az immár 5 részből álló könyvsorozat hathatósan segíti a túrára indulókat: a kerékpározás és a túrázás gyakorlati fogásai mellett a látnivalók és a szervezés terén is hasznos támpontokat nyújt.

A sorozat első kötete 36 magyarországi egynapos körtúrára invitál. Az első rész a legkedveltebb útvonalakon, hazánk legszebb tájain vezet keresztül. Utunk tervezésekor a részletes túraleírások mellett a túrák fő jellemzőit (a túratávot, az út jellegét, a domborzati viszonyokat mutató szint-emelkedést, a túraidőt, a nehézségi szintet, az utat kísérő természet jellegét) is gyorsan szemügyre vehetjük. Tájékozódásunkat a túránként feltüntetett térképrészletek, s még a szintemelkedéseket is szemléletesen bemutató ábrák segítik.

A változó túratávú és nehézségi szintű kirándulások bőven adnak választási lehetőséget a kezdő túrázóknak, de a gyakorlottabbaknak is. A kezdő, de átlagos kondícióval rendelkezők számára is teljesíthetőek ezek a túrák, ha a napot valóban rászánják a kerekezésre; de az aktívabb kerékpárosok is találnak majd kihívást a napi, átlagban 70-80 kilométeres túrákban, melyek zöme dimbes-dombos terepen vezet keresztül. Hasznos adatként a Budapesttől számított elérési távolság is fel van tüntetve, így még könnyebben tervezhetjük utunkat, ha a célunkat reggel szándékozunk autóval vagy vonattal megközelíteni, majd a túra vidéki kiindulópontjától vágunk neki a valódi kalandnak, a kerékpáros kiruccanásnak.

A második könyv az egynapos körtúrák mellett két-, három- és négynapos túraútvonalakat is tartalmaz mindazok örömére, akik szeretik a hosszabb kerékpáros kikapcsolódást: a kötetben összesen 30 túra, 47 túranap és majd’ 3000 kilométerre adott túrajavaslat szerepel. Akár többnapos, családi kerékpártúráknak is ideális útvonalak ezek: egyrészt kevesebb tekerés jut napi átlagban, másfelől több a könnyebb, akár sík terepen vezető út. Míg az előző kötet sok jó tanáccsal szolgál a kezdő bringások számára, ezúttal a szerző a hosszabb túrázáshoz hasznos tapasztalatait is megosztja.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!