hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fossil – Egy kalandos márka születése

2013. 07. 18.
A dallasi Tom Kartsotis sem tűnt elégedettnek az 1980-as évek elején. Ugyan egy jegyértékesítő cégben partnertulajdonosként különböző sportrendezvények, például a Dallas Cowboys amerikaifutball-csapat meccseire szóló belépőket árusított egészen jó haszonnal, úgy érezte, hiányzik életéből az izgalom. Bátyja inspirálására vágott bele a nagy kalandba. Nem kevesebbet tűzött ki céljául, mint egy óravilágmárkát létrehozni! Partneri részesedését részben eladva – és így biztos, jól jövedelmező tevékenységét kockára téve – szerzett tőkét új vállalkozásához.

Tom Kartsotis az új órák tervezéséhez egy régi ismerősétől, Lynne Staffordt designertől kért segítséget. Kettejük közös munkája az a jellegzetes stílus, ami leginkább az 1930-50-es évekbeli amerikai, sportos divatot jellemzi. Korabeli Look, Life és Time magazinokat lapozgatva alakult ki bennük, mit is szeretnének közvetíteni új termékeikkel. Az arculatot két, egyformán szemmel tartott irányelv határozta meg: az érték és a divat. Ezeket az elveket indulásakor egyedüliként vállalta fel a Fossil az órapiacon, így Tom bátor kilépését elképzelhetetlen siker koronázta: óriási visszhangot kaptak piacra dobott termékeik, és az amerikai vásárlók elsőszámú kedvenceik közé választották a márkát. Ezt a sors azzal koronázta, hogy Tom beleszeretett a designerébe és összeházasodtak. 

A cég 1984 óta meghökkentő növekedésen ment át, ma már a karórák mellett ruhákat, táskákat és kiegészítőket is forgalmaz. Olyan mérsékelt árképzésű, modern, fiatalos külsejű, mégis időtálló órák születtek, amelyek gond nélkül tudtak változni megjelenésben úgy, ahogy azt a divat megkövetelte, miközben a márkát megkülönböztető jellegzetességüket megőrizték. Óráik a divatóráktól szokatlan módon több szezonon át jelen vannak a piacon, bizonyos modelljeik szinte klasszikussá váltak. A Fossil órákat minden esetben minőségi nemesacél, bőr, kristályüveg felhasználásával készítik.

Érezd jól magad a Fossilodban!

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!