hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ne spóroljunk a látásunkon!
Szemünk fénye 2. rész

2013. 06. 20.
Napjainkban már szinte minden második ember visel szemüveget. Vannak, akik állandóan, és vannak, akik csak olvasáshoz vagy munkavégzéshez. A professzionális szemvizsgálatoknak rendkívüli jelentősége van a különböző fénytörési hibák korai felismerésében. Az emberek jelentős része nem ismeri fel, hogy a szem egészségének megőrzésére, a látásromlásra éppen úgy fontos figyelni, mint például a fogaink egészségére.

Fő a rendszeresség

Hiba, hogy csak akkor megyünk el szemvizsgálatra, ha a megromlott látásunk lehetetlenné teszi a mindennapi életünket, vagy jelentősen rontja életminőségünket. Ennek egyik oka, hogy nem mindig érzékeljük, ha valami nincs rendben a látásunkkal, ha elindul a negatív irányú folyamat. Mivel a látás romlása általában fokozatosan, évek alatt alakul ki, sokan nem is tudják, hogy a lehetségesnél mennyivel rosszabbul látnak. A rendszeres szemvizsgálat azért fontos, mert minél előbb észlelik az elváltozásokat, annál jobban kezelhetőek. Ez különösen igaz a gyerekek és az idősebb korosztály esetében.

Megelőzés

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!