hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hogy ne legyen rémálom a vakáció
Interjú Elek Józseffel, az International Bodyguard Association hazai igazgatójával

2013. 06. 20.
Biztonságos életmód sorozatunkban, amelyet az áldozattá válás elkerülése érdekében indítottunk, elsőként a nyaralás biztonságának szinte kötelező lépéseivel foglalkozunk. A nyári pihenés, a feltöltődés, a kikapcsolódás, az élménygyűjtések és a családi kapcsolatok megerősödésének ideje. Sajnos nem ritka, hogy a régóta tervezgetett, költséges nyaralás minden áldását szétzúzza egy nem várt baleset vagy bűncselekmény. Ezek azonban zömében megelőzhetőek abban az esetben, ha a nyaralás tervezési fázisában megkeressük és figyelembe vesszük a megismerhető veszélyforrásokat.

Vannak, akik könnyebben válnak rablás vagy lopás áldozatává, mint mások?

– Sajnos vannak, de itt nem feltétlenül determinációra kell gondolni, inkább arról van szó, hogy vannak emberek, akik okosan félnek, és vannak olyanok, akik csak megijednek. Az okos félelem arra motivál, hogy megismerjem a veszélyt és megtanuljam elkerülni. Pályafutásom során gyakran találkoztam bajbajutott emberekkel, és többségük abban hitt, hogy velük nem történhet meg a baj. Ez rossz gondolkozásmód a veszélykezelés tekintetében. Az ilyen típusú ember gyakrabban és nagyobb valószínűséggel kerül bajba, mint az, aki időt és energiát szán a megelőzésre.

Milyen típusú veszélyekkel kell számolnia annak, aki hosszabb-rövidebb időre elutazik például nyaralni?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!