hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tizenhat éve a rákos gyermekek szolgálatában

2013. 05. 09.
Elgondolkozott már azon, hogy hazánkban vajon hány gyermeket érint a rákos megbetegedés? Évente több mint háromszáz gyermeknél diagnosztizálnak újonnan rákot és kb. kétezren állnak kezelés alatt. Drámaian sokan vannak, de ha csak egy gyermeket érintene, az is túl sok lenne.

A kegyetlen kór a legvédtelenebbeken keresztül az egész család életére hatással van. A sokszor évekig húzódó fájdalmas gyógykezelések lelki, fizikai és anyagi megpróbáltatások elé állítják még a felkészült, kitartó családokat is. Ezt felismerve, a beteg gyermekek gyógyulási esélyeinek elősegítése érdekében jött létre tizenhat évvel ezelőtt a Gyermekrák Alapítvány. Megalapítása óta kiemelkedő, mintegy 2,4 milliárd forint értékű támogatást nyújtott a rászorulóknak.

Az elhúzódó válság többszörösen érezteti hatását a szervezet gazdálkodásán. Hosszú távú, rendszeres anyagi és természetbeni támogatásukat egyre több, rákos gyermeket nevelő család kénytelen igénybe venni. A kicsiket kezelő kórházak gazdasági helyzete is mind indokoltabbá teszi a civil szervezetektől történő segítségkérést. Ezzel párhuzamosan a vállalkozások társadalmi felelősségvállalásra fordítható kerete rohamosan csökken, illetve az adományozás átalakulóban van, a cégek és a magánszemélyek is úgy segítenek, ahogy tudnak.

Egy fiatal hölgy például a hosszú évek óta növesztett hajkoronájától vált meg azért, hogy a levágott tincseiből készült parókával segítsen egy, a kemoterápiás kezelések mellékhatásaként a haját elvesztett kislánynak. Az alapítvány finanszírozásában elkészült paróka azóta már a tizenhárom éves Patrícia életét teszi boldogabbá.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!