hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Párhatárok
Nincs változás felelősségvállalás nélkül

2013. 04. 25.
A legtöbb ember arról álmodik, hogy szeretetben éli le az életét valakinek az oldalán. A szeretet azonban nem lehet teljes, ha hiányzik a kapcsolatból a szabadság és a felelősségvállalás – állítja a Párhatárok című könyv szerzőpárosa, Henry Cloud és John Townsend. A könyv a jól működő párkapcsolat alapelveit ajánlja figyelmünkbe, és elsősorban a szeretet előmozdításáról, gyarapításáról, elmélyítéséről és helyreállításáról szól.

A pszichológus szerzők saját házassági tanácsadói praxisukból vett gyakorlati példákon keresztül mutatják be, hogyan segít a határok tisztázása a házasságban gyakran felmerülő kérdések megoldásában. Ilyen óhatatlanul felmerülő téma lehet az, hogy hol a határ az egymással való törődés és egymás irányítása között; vagy hogy miben különbözik társunk támogatása attól, hogy segítünk neki kibújni viselkedésének következményei alól. Hol a határ az egyén szabadsága és a másik érdekeinek figyelembe vétele között?

A szerzők szerint nincs esélyünk a változásra a felelősségek pontos meghatározása nélkül. Sokszor a folytonos vitatkozásnak is az az oka, hogy egyik fél sem vállal felelősséget a saját viselkedéséért. Így a házassági tanácsadások is gyakran inkább egy pingpongmeccsre emlékeztetnek, amelyben mindkét fél úgy érzi, hogy a térfelükön landolt labdát gondolkodás nélkül vissza kell ütni.

– A férjem állandóan dühös. Annyira meg tud haragudni, hogy az már szinte fáj.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!