hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A pontos időmérés diadala

2012. 12. 21.
Vannak az életben helyzetek, amikor valahogy máshogy fut az idő. Az órák ugyanúgy ketyegnek, de számunkra súlyosak a másodpercek, vagy éppen rohannak. A sportban egy-egy röpke pillanat akár sorsokat, meccseket, értékes díjakat dönthet el. Tökéletesnek kell annak lennie, aki nyerni akar.

A Seiko óragyártó cég és az FC Barcelona, a világ egyik legsikeresebb labdarúgóklubja hasonló célok, elképzelések mentén vált és maradt vezető saját területein. Mindketten ambiciózusak, büszkék a több mint 100 éves múltjukra, eredményeikre, és mindketten elkötelezettek a tökéletességre a saját területükön. Előtérbe helyezik a házon belüli fejlesztést, utánpótlás-nevelést. 1899-es alapítása óta az FC Barcelona célja mindig is egy volt: a legjobb klubnak lenni a világon. Már három évvel később, 1902-ben megnyerte első címét, a Spanyol Kupát, a Copa del Rey-t. Mai keretéből nem kevesebben és kisebb nevek, mint a csapat edzője, Josep Guardiola, a játékosok közül pedig Messi, Iniesta, Pujol, Xavi, Pique, Pedro, Victor Valdes, Busquest, Bojan és Jeffren kezdték karrierjüket a klub kölyökcsapataiban, és kerültek a rivaldafénybe a La Masia-i Utánpótlás Akadémiáról.

Hasonlóan, a Seikónál is a legjobb órásmesterek a cég saját iskolájának ranglétráján tanulják a tapasztaltabbaktól a mesterséget, és csak hosszú fejlődés után kerülnek kezeik közé a különleges szerkezetek. A cég­­élvonalbeli innovátor: 1969-ben forgalomba hozta a világ első kvarcóráját, 1983-ban az első stopperes kvarcórát, és 50 éve méri a világversenyek eredményeit.

Céljaik egy asztal mellé ültették a két szervezetet, hogy aztán egy szövetség szülessen belőle.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!