hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Válságbiztos a magyar turizmus?
Új kihívások és új trendek az idegenforgalomban

2012. 10. 11.
„A pozitív tendencia biztató, de semmiképpen nem lazíthatunk” – állítja dr. Deák Imre, az idén 40 éves Danubius Hotels Group vezérigazgatója.

„A magyar vendégforgalom kiemelkedő eredményeket ért el az első hét hónapban, ha ez a tendencia folytatódik, rekordévet zárhat a turisztikai ágazat, amely „válságállóvá vált” – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára a Turizmus Világnapját beharangozó sajtótájékoztatón.

Magyarországon a turizmus zászlóshajójának az egészségturizmust tekintik, amit a természeti adottságok, a fürdőkultúra és a hagyományok is egyértelműen alátámasztanak. Hazánk egyedülálló, világviszonylatban is jelentős gyógyvízkészlettel rendelkezik. Ráadásul a gyógyvizek országszerte, szinte minden régióban megtalálhatók.

Dr. Deák Imre, a Danubius Hotels Group vezérigazgatója szerint a válság a szállodaipart sem kímélte. „A válság bennünket is komoly kihívások elé állított, bár fő profilunkat illetően szerencsések vagyunk, mivel a gyógyturizmusban kevésbé voltak érzékelhetők a negatív tendenciák” – nyilatkozta az országos szinten elismert turisztikai szaktekintély.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!