hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fedezzük fel a Dél-Alföldet!

2012. 09. 01.
Bajára utazni olyan snassz dolog. Első hallásra a bajai halászlé jut az ember eszébe, utána meg sokáig semmi. A bajaiak nagy többsége is ezen a véleményen van. „Nincs itt mit csinálni" - mondják szinte kórusban. Tényleg?

Baja városa a Duna bal partján terül el. A Budapestről utazók most abba a szerencsés helyzetbe kerültek, hogy az autópályán könnyen és gyorsan meg tudják közelíteni. A tíz- napos matrica ára ugyan adhat némi okot a számolgatásra, de még akkor is ott van a régi út.

Érkezésünk után a turisták tájékoztatására létrehozott információs irodában megtudjuk, hogy mi van és mi nincs valójában a honlapokon található lehetőségek közül. Érződik, hogy a környék tele van lehetőségekkel, de látogató híján csak a legnépszerűbb helyek üzemelnek. Reggelizni próbálunk a Sugovica partján egymás után sorakozó kicsi kávézókban. „Reggelizzen nálunk!" - hirdeti a tábla, mégis a pincérlánynál már csak molnárkát lehet rendelni. Véletlenül kint maradt a tábla. Sajnos nincs reggeli. Kénytelenek vagyunk tejfölös lángossal beérni a következő helyen. Végtére is az Alföldön vagyunk.

A város macskaköves főtere csak úgy izzik a hőségtől. Itt tudunk felszállni a városnéző kisvonatra. Minden egész órában indul egy körre a gumikerekein. Utas nem lévén, már a második kör marad el, így csak a miénk a vonat. Igazi élmény, kicsi gyerekkel meg kifejezetten. Végigmegy a Sugovica partján, kikukkant a Dunára, majd megfordul, elmegy a Petőfi-szigetre, körbejárja a szépen felújított belvárost, no meg a Déri sétakertet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!