hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Út a tisztaságba

2010. 11. 26.
Valljuk be, hogy miközben nap mint nap használunk tisztítósze­reket az otthonunkban, nehezen tudnánk megmondani, hogy melyik miért jó, miért éppen azt használjuk, miért arra esküszünk. Ablakpucoló? Mosópor? Mindegy milyen, csak tisztítson, és legyen olcsó – mondogatjuk érvek helyett, és azt feltételezzük, hogy ha valami az üzletek polcaira került, akkor annak a minősége is szükségképpen rendben van. Ez a sokszor érzelmi alapokon álló meggyőződésünk akkor kezd el szertefoszlani, amikor – többnyire véletlenül – találkozunk olyan termékekkel, amelyek újraértelmezik bennünk a tisztítószer fogalmát. A „ja, ezt így is lehet?”-érzés a Sanóval érhető el a leghamarabb.

Az izraeli Sano Bruno Ltd háztartási tisztítószereket és tisztálkodási termékeket gyártó cég, a világ 25 országában van jelen. Magyarországon az elmúlt másfél évben jelent meg. Céljuk saját országos márkaüzlet-hálózat kiépítése. Termékei már jelen vannak a nagyobb hipermarketláncok – mint a Tesco, az Auchan, a Metro – polcain, de kaphatók számos CBA, Reál, Coop és Match üzletben is. A Sano több mint 600 tisztítószert forgalmaz, és további 1400 kozmetikumból álló termékpalettával rendelkezik. A magas fokú innovációnak köszönhetően kategóriájukban a legjobbak: jobb minőségűek és kiadósabbak, mint a közismert cégek bármelyik terméke, árfekvésben pedig kedvezőbbek.
Mint Menachem Grinshtein, a Sano Bruno Hungary Kft. vezérigazgatója elmondta, a fejlesztések során kiemelten figyelnek arra, hogy minden termék környezet- és bőrbarát legyen, alkalmazkodnak az allergiások igényeihez is, és egy termékük kifejlesztéséhez sem végeznek állatkísérleteket. A szakember hangsúlyozta, hogy nemcsak a termékek, hanem a csomagolás is környezetbarát, hiszen valamennyi újrahasznosítható.
„A mosóporaink koncentrátumok, tehát 1,5 kilós kiszerelés képes annyi adag ruhát kimosni, mint egy szokványos 3 kilós mosópor. A szemeteszsákunk is környezetbarát, használat után lebomlik, hiszen nem műanyagból, hanem kukoricahéjából készült, ám minden igényt kielégít.”
A Sanónak jelenleg 12 olyan saját fejlesztésű terméke van, amelyet más cég nem gyárt. A Floor Plus padlótisztítónk például nemcsak tisztává és fényessé teszi a padlót, hanem elűzi a különféle bogarakat, hangyákat, de csótányokat is. Teszi ezt úgy, hogy nem tartalmaz mérget, csupán egy citromkivonatot, melyet nem bírnak elviselni a bogarak. A Poliwix szőnyegtisztítót úgy fejlesztették ki, hogy figyelembe vették az atkára allergiások panaszait. A termék tehát nemcsak kitisztítja a szőnyeget, hanem atkátlanít is. Miután befújjuk vele a szőnyeget, habbá válik, amely a szennyeződéssel együtt felhozza az atkákat is, majd ezt a habot egyszerűen csak fel kell porszívózni. Az Anti Kalk vízkőoldó nemcsak a vízkövet távolítja el, hanem a rozsdát is feloldja. Ami még különlegessé teszi a terméket, az az, hogy olajos réteget hagy maga után, aminek köszönhetően néhány napig biztosan leperegnek róla a vízcseppek, így tartósan tisztán marad a felszín, és kellemes mandulaillatával friss környezetet biztosít. Szintén különleges termékünk a WC-tartályba helyezhető tisztítószer, mely öt feladatot lát el egyszerre: a tartályban a gyerekek elől biztonságosan elrejthető, befesti a vizet, illatosít, feloldja a vízkövet, valamint fertőtleníti a csészét.
„A mosóporaink szintén egyedi fejlesztésűek” – mondja Grinshtein, és elárulja: „Az ötféle mosóporunkhoz hozzáigazítottuk az öblítőket, így amennyiben a kettőt egyszerre alkalmazzuk, az illat sokkal tovább megmarad a ruhában.” A Sano mosóporai jóval kiadósabbak más cégek termékeinél. „Nem a kilót kell ugyanis összehasonlítani az árral, hanem azt kell szemügyre venni, hány adag ruha mosható ki vele, a Sano 1,25 kg-os mosópora 35 mosásra elég” – egyszerűsíti le a számtant az igazgató. A mint­­-egy 40 féle Sano-mosópor külön-külön is egyedi tulajdonságokkal rendelkezik. A Maxima Black-et például színes és sötét színű ruhák mosására fejlesztették ki, különlegessége az, hogy – egy speciális enzimnek köszönhetően – visszahozza a kifakult ruhák színét már az első mosás után. A szenzitív mosóporuk (Maxima Sensitive) érzékeny bőrűek, illetve babák számára készült. Allergiásoknak, pszoriázisban szenvedőknek kimondottan ajánlott, mivel nem viszket a bőrük a kimosott ruháktól. Szintén saját fejlesztésük, még hasonló sem található a piacon, a száraz folt­eltávolító. Különösen hasznos például az autóban, ha szennyeződés éri a huzatot, vagy az étkezőben az asztalterítőt. Csak rá kell fújni az anyagot, várni kell néhány percet, amíg porrá válik, majd a flakon tetején található kefével le kell söpörni. A Sano termékei közül egyedül a fertőtlenítő Javal termékcsalád tartalmaz klórt, azok a zsíroldók és penészeltávolítók, amelyek csírájában ölik meg a penészt. „Egyéni fejlesztésű a gumikesztyűnk is: öt évre le van védve, csak mi gyártjuk az egész világon” – emel ki egy újabb szabadalmat Menachem Grinshtein . A kesztyű belsejében ugyanis aloe verás réteg található, amely a kéz hőmérsékletére megolvad és felszívódik a bőrben. Így a munka végére nem szárad ki és nem lesz gumiszagú a kezünk, épp ellenkezőleg: ápolt és illatos lesz.
A kozmetikumok területén is széles a választék, a Sano itt is számos termékcsaláddal rendelkezik. A Crema Holt-tengeri ásványokat is tartalmazó arc- és kézkrémeket, testápolókat, testradírokat egyaránt kínál. A Kef a fiatalok számára készített, joghurtot is tartalmazó termékekből áll, míg a babák komfortját a Sano Baby termékcsalád szolgálja. Nem maradhat le a szájápolás sem a palettáról: Orbitol márkanévvel fogkeféket, fogkrémeket, szájöblítőket találunk. A fogkrémeket a megszokott áron kínálják, ám kiszerelése duplája a megszokottnak. (x)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!