hetilap

Hetek hetilap vásárlás
MesterM-díj

2010. 07. 09.
Magyarország egykor élen járt a természettudományos képzésben, ma viszont pedagógushiánnyal és a diákok közönyével küzd, miközben ez a tudományterület függ leginkább a pedagógusok személyiségétől. A MOL társadalmi szerepvállalásaként idén létrehozott MesterM díj, a természettudományokkal foglalkozó tantárgyak népszerűsítésére és a reál tantárgyakat oktató középiskolai pedagógusok munkájának értékelésére jött létre. Tíz tanár vehette át az elismerő oklevelet.

A MesterM-díj érdekessége abban rejlik, hogy ezúttal volt diákok értékelik, illetve versenyez­tetik volt középiskolai tanáraikat. Több mint száz tanárra érkezett jelölés, ezeket egy öttagú szakmai zsűri értékelt. A szakmaiság mellett nagy hangsúlyt fektettek a tanárok személyiségéből fakadó kvalitásokra, a módszerekre, amelyekkel az órákat színesítik, élvezetesebbé teszik, a diákokkal kialakított kapcsolatukra, valamint azokra a nevelői tulajdonságokra, amelyekkel kiemelkednek kollégáik közül. A díjat olyan magasan kvalifikált középiskolák tanárai vehették át, mint az ország legerősebb gimnáziumaként számon tartott Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium, a Révai Miklós Gimnázium vagy az Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium. Ezekhez csatlakozott idén a Bornemisza Péter Gimnázium is.

 

„Ez nemcsak az én sikerem, hanem az iskoláé”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!