hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egyedülálló orvosi összefogáshoz nyújtott segítséget a Gyermekrák Alapítvány!

2010. 02. 19.
A Gyermekrák Alapítvány öt gyermek-gasztroenterológiai centrum (Heim Pál Gyermekkórház, SOTE I. sz. Gyermekklinika, DOTE Gyermekklinika, Pécs Gyermekklinika és Szeged Gyermekklinika) vezetôinek rendkívüli kérését váltotta valóra, megvásárolta 11 millió forint értékben a világújdonságnak számító kapszulaendoszkópos rendszert, amit február 16-án adott át a Heim Pál Gyermekkórházban. Az OEP finanszírozásának hiánya és a vizsgálatok magas költsége miatt a gyermekek számára gyakorlatilag hazánkban még nem volt hozzáférhetô ez a kapszulaendoszkópos rendszer, pedig a gyermekek nehezen kivizsgálható vékonybél-daganatos megbetegedéseiben nagy szükség van a pontos diagnosztikai vizsgálatokra.

A Nyugat-Európában már alkalmazott technikai eljárás gyermekek számára a korábbi vizsgálatokkal nem elérhetô területekrôl is rendkívül hasznos vizuális képet nyújt. A jó képminôség jelentôsen segíti a diagnózis felállítását, a gyermekeket nem kell kitenni az altatás kockázatának, és nem utolsósorban a gyermekek a vizsgálat közben szabadon mozoghatnak, ezáltal könnyebben viselik a beavatkozást. Nem elhanyagolható, hogy az eszköz egyszer használatos, kíméletes módszer diagnosztikai és egyben utánkövetési célra is.
A Gyermekrák Alapítvány 13 éve segíti töretlenül a rákos beteg gyermekeket és családjukat. Az alapítvány adja a legtöbb támogatást. A korábbi évekre visszatekintve Magyarországon egyedülálló nagyságrendben, 1 milliárd 625 millió forinttal támogatta a rákbeteg gyermekeket, családjaikat és az ôket gyógyító egészségügyi intézményeket.
Mivel az alapítvány nonprofit szervezet, semmilyen vállalkozást nem folytat, kizárólag csak a neki nyújtott támogatásokból tud segíteni. Az alapítvány évrôl évre a személyi jövedelemadó 1%-ból befolyt összegbôl tudja finanszírozni ezeket a műszervásárlásokat, melyeket a nehéz gazdasági helyzet miatt sem a kórházak, sem a fenntartásukat végzô önkormányzatok nem tudtak megvásárolni.
Köszönjük, hogy személyi jövedelemadója 1%-val a Gyermekrák Alapítványon keresztül támogatja a rákos beteg gyermekeket!

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!