hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Rodosz
Ahol már januárban bimbóznak a rózsák

2008. 06. 18.
A rodosziak büszkék arra, hogy szigetük Apollón kedvence volt, aki annyira szerette ezt a helyet, hogy minden földi bájjal megáldotta. Legfőként rengeteg napsütéssel, hiszen itt az év 300 napján ragyog az ég. A nagy hódítók pedig kultúrájuk gazdag hagyatékával adóztak az utókornak. Én azonban arra hajlok, hogy Rodosz a ren­­geteg rózsáról kapta a nevét, amely már janu­árban elkezdi a bimbózást, és egészen őszig betölti illatával a szigetet.

Az Égei-tenger délkeleti részén elnyúló mandula alakú sziget a
Dodekanészosz-szigetcsoport legnagyobb tagja: 78 km hosszú, és helyenként a 30
km szélességet is eléri.

Rodosz város

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!