hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A visszatérés garantált

2008. 07. 02.
Budapest belvárosának szűk, nyirkos utcáit járva nem gondolná az ember, hogy oázisra bukkanhat a régi zsidó negyedben, a Kazinczy utcában. Pedig a Carmel Étteremből kiszűrődő illatok már a Dob utca sarkánál betérésre csábítják az arra járót. Aki úgy dönt, hogy betér a kétszintes étterembe, nem fog csalódni az ízekben sem.

Bár az étterem vaskos és változatos étlapján megtalálhatóak a nemzetközi és a
magyar konyha remekei, az igazi különlegességek mégiscsak a hagyományos zsidó
ételek. Végiglapozva a héber és a nagyobb világnyelvekre lefordított étlapot, az
embernek az az érzése támad, hogy legszívesebben végigkóstolná az összes fogást,
az elejétől a végéig. Kihagyhatatlan a húsleves maceszgombóccal, a sólet, ami a
Carmelben egészen kiváló, a kocsonyázott töltött ponty, a desszertek közül pedig
a macesztorta vagy a flódni, de érdemes megkóstolni a káposztás tésztával
töltött sült kacsát is, amely egyébként az üzletvezető, Szántó György úr
kedvence is. „Arra vagyok a legbüszkébb, hogy ez az étterem 1987 óta töretlen
népszerűséggel üzemel, hiszen nagyon ritka a vendéglátóiparban, hogy egy étterem
ennyi ideig életképes tudjon maradni. A kereslet egyre csökken, az éttermek
száma pedig egyre nő. Van két munkatársam, akikkel a 21 évvel ezelőtti nyitás
óta együtt dolgozunk” – meséli Szántó úr, aki minden vendéget ugyanolyan
szeretettel és tisztelettel fogad. A legtöbb idelátogató törzsvendég már. Nap
mint nap a Carmelben ebédelnek. Olyan ez a hely, mint egy nagy, szerető család
központi találkozóhelye, ahol az új, de visszatérő vendéget már a második
alkalommal éppúgy barátként üdvözlik, mint azt, aki évek óta idejár. Olyannyira,
hogy törzsvendégkártyát kap ajándékba, amely 20 százalék kedvezményre jogosítja
fel a kedves vendéget és teljes asztaltársaságát.

A Carmel egyfajta hiánypótló is lett Magyarországon azáltal, hogy 2008 májusa
óta glatt kóser étteremként üzemel. Ez azt jelenti, hogy a legvallásosabb, a
zsidó étkezési szokásokat a legmagasabb szinten betartó zsidó vendégek is
elégedettek lehetnek a választékkal és az ételek elkészítési módjával.
Mindemellett a kiszolgálás rendkívül figyelmes, de mégsem tolakodó, a pincérek
kedvesek, mégsem modorosak, és az étterem megőrizte eleganciáját is. A nagy
nyári melegben pedig igazi felüdülés a kellemesen hűvös pincehelyiség. A Carmel
vállalja kisebb-nagyobb családi vagy hivatalos rendezvények lebonyolítását is,
házon belül és kívül egyaránt. Legyen szó esküvőről, hivatalos fogadásról,
szakmai konferenciáról, Szántó úr csapata a legmagasabb színvonalú és teljes
körű vendéglátói háttérmunkát nyújtja. Természetesen a legszigorúbb kósersági
szabályoknak megfelelően. Kisebb események akár az étterem különtermeiben is
lebonyolíthatóak, melyek befogadóképessége 25, 16 és 10 fő.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!