Hozzávalók: 4 narancs, 1 citrom, 2 citrom leve, kb. 50 dkg kristálycukor
Elkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, és héjukat vékonyan lehámozzuk, majd
milliméteres csíkokra metéljük.
A gyümölcsök fehér húsát szintén lehámozzuk, majd kidobjuk. A narancsokat és a
citromot hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, magjukat
természetesen kivesszük. A gyümölcshúshoz és a héjhoz annyi vizet öntünk, ami
éppen ellepi, és 20 percen keresztül, kevergetés mellett felforraljuk. Ezután
tetszés szerint, akár 24 óráig is állni hagyjuk. A következő melegítésnél
hozzáadjuk a citromok levét, és 1 kg tiszta gyümölcshöz 40 dkg cukrot számítva
újraforraljuk, most 30 percig. Kisebb üvegekbe töltve száraz dunsztba tesszük.
Pünkösd után: a karizmák titkai
Hogyan alakult a Szentlélek ajándékainak megítélése az elmúlt 2 ezer évben »
Átmenvén a siralom völgyén
Trianon túlélése és ami ebből következik »
Sávuot: a törvényadás ünnepének eredete
Az Ószövetség egyik legjelentősebb nemzeti és vallási ünnepe volt – de az Újszövetség egyik meghatározó eseménye is ezen az ünnepen történt »