Elkészítése: A padlizsánokat mossuk meg alaposan, és töröljük szárazra.
Melegítsük elő a sütőt a legnagyobb fokozaton, és süssük egészen addig a
padlizsánokat, míg héjuk fekete színt nem kap. Mikor a padlizsánok kihűltek,
tisztítsuk meg őket a fekete héjuktól, és helyezzük mindet egy magas falú tálba.
A vöröshagymát és a fokhagymát reszeljük le, és adjuk hozzá a padlizsánhoz. Az
egészet sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk 1 dl olajat és a citromlevet, majd egy
bot-mixer segítségével krémesítjük.
Ha mindezzel megvagyunk, hozzákeverhetjük a majonézt is. Pirítóssal, de sült
húsok mellé köretnek is kiváló.
„Mindenkiben ott az élni akarás és a küzdőszellem” - interjú egy ápolóval a járvány frontvonalából
Beszélgetés Sebők Erikával, az Egy nővér mindennapjai című könyv szerzőjével »
Az igazi jóban, rosszban
Mi lehet a boldog házasság titka? »
Veszprém: dráma és diadal
Marian Kozma tragédiájának árnyékában is győzni tudott az MKB »