Elkészítése: A tejszínt és a joghurtot ízesítsük a kétféle cukorral.
Helyezzük az epret a turmixgépbe, öntsük rá a tejszínes joghurtot, és
turmixoljuk a legerősebb fokozaton, addig, míg egyneművé nem válik.
A sörbet hozzávalói: 1 kg piros gyümölcs, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál víz.
A vizet a porcukorral elkeverjük, majd felforraljuk és szirupot főzünk belőle.
Eredményképp átlátszó, sűrű cukoroldatot kell kapnunk. A gyümölcsöket
turmixoljuk, összekeverjük a kihűtött sziruppal, és fagyasztóba helyezzük. A
mélyhűtőből kivéve pár percig állni hagyjuk, hogy „darabolhatóvá” váljon. Az
epres „darabokat” ismét a turmixgép kelyhébe kanalazzuk, és újra mixeljük. (E.K.)
Pünkösd után: a karizmák titkai
Hogyan alakult a Szentlélek ajándékainak megítélése az elmúlt 2 ezer évben »
Átmenvén a siralom völgyén
Trianon túlélése és ami ebből következik »
Sávuot: a törvényadás ünnepének eredete
Az Ószövetség egyik legjelentősebb nemzeti és vallási ünnepe volt – de az Újszövetség egyik meghatározó eseménye is ezen az ünnepen történt »