hetilap

Hetek hetilap vásárlás
RECEPT: epersaláta

2007. 06. 13.
Az eper hallatán mindenkinek édes ízek jutnak az eszébe. Ki gondolná, hogy nemcsak fagyi vagy lekvár ízesítője lehet, hanem grillezett húsok kiváló kísérője is! A következő salátarecept méltó bizonyítéka az eper sokrétű felhasználásának és az emberi találékonyságnak.

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg friss eper, 1 nagyobb fej jégsaláta, 25 dkg feta
sajt, 3-4 szál zsenge újhagyma vagy fél csokor snidling.

Az öntethez: 6 ek balzsamecet (hiányában citromlé), 4 ek olívaolaj, 2 ek méz, só

ízlés szerint, (óvatosan sózzunk a feta sajt magas sótartalma miatt).

Elkészítése: a salátát, újhagymát és az epret megmossuk, felszeleteljük, és az
egészet egy nagy salátástálba halmozzuk. A feta sajtot a tetejére morzsoljuk,
közben elkészítjük az öntetet is. Az öntet hozzávalóit alaposan elkeverjük, és
ráöntjük a salátánkra. Két salátáskanál segítségével lazán átforgatjuk az epres
salátahalmot, és legalább egy fél órára behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
Grillezett szárnyashúsok kíséretében tálaljuk. (E. K.)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!