hetilap

Hetek hetilap vásárlás
RECEPT: epersaláta

2007. 06. 13.
Az eper hallatán mindenkinek édes ízek jutnak az eszébe. Ki gondolná, hogy nemcsak fagyi vagy lekvár ízesítője lehet, hanem grillezett húsok kiváló kísérője is! A következő salátarecept méltó bizonyítéka az eper sokrétű felhasználásának és az emberi találékonyságnak.

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg friss eper, 1 nagyobb fej jégsaláta, 25 dkg feta
sajt, 3-4 szál zsenge újhagyma vagy fél csokor snidling.

Az öntethez: 6 ek balzsamecet (hiányában citromlé), 4 ek olívaolaj, 2 ek méz, só

ízlés szerint, (óvatosan sózzunk a feta sajt magas sótartalma miatt).

Elkészítése: a salátát, újhagymát és az epret megmossuk, felszeleteljük, és az
egészet egy nagy salátástálba halmozzuk. A feta sajtot a tetejére morzsoljuk,
közben elkészítjük az öntetet is. Az öntet hozzávalóit alaposan elkeverjük, és
ráöntjük a salátánkra. Két salátáskanál segítségével lazán átforgatjuk az epres
salátahalmot, és legalább egy fél órára behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
Grillezett szárnyashúsok kíséretében tálaljuk. (E. K.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!