Hozzávalók: 1 kg apró újburgonya, 1 csokor újhagyma, 1-1 db kaliforniai zöld
és piros paprika, 15 dkg tisztított, szeletelt csiperke-gomba, 1/2 dl olívaolaj,
só, őrölt bors, friss vágott petrezselyem.
Elkészítése: a burgonyát alaposan megmossuk, sózzuk, és néhány percig állni
hagyjuk, így a héját könnyen le tudjuk dörzsölni. Ismét megmossuk, félretesszük.
Az újhagymát, paprikát és a csiperkegombát megmossuk, felszeletel-jük. Egy nagy
serpenyőben felhevítjük az olajat, és hirtelen megpirítjuk az összes zöldséget a
burgonya kivételével, majd hozzáadjuk a megmosott burgonyát is. Sózzuk,
borsozzuk, és kb. 20 percig fedő alatt, kis lángon készre pároljuk. Vizet nem
adunk hozzá, mivel az újburgonya víztartalma igen magas. Ha a burgonyánk már
elég puha, szórjuk meg az aprított petrezselyemmel, és fedő nélkül pirítsuk még
néhány percig.
Ügynökök osztották meg az 56-os bajtársakat
Interjú Fónay Jenővel, a Pofosz alapító elnökével »
1956: a magyar menekülteket védő diplomata rejtélyes halála
Povl Bang-Jensen története »
„A Sátán újra a Földön lakik, és számos emberi testet öltött magára”
Németh Sándor beszéde az október 7-e utáni Izrael melletti szolidaritási tüntetésen »