hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Papírban sült nyelvhal
Recept

2007. 05. 30.
A következő receptet nem a megszorító intézkedések ihlették, hanem egy gyors, de annál ízletesebb vacsora reménye, ráadásul rendkívül háziasszony-kímélő, mert elkészítése nem igényel konyhai tapasztalatot, edények hiányában pedig a mosogatástól is megkímélhetjük magunkat.

Hozzávalók: Személyenként 30x30-as sütőpapír, de lehet kisebb is a halfilé
nagyságától függően. 4 szelet, egyenként 25 dkg-os nyelvhalfilé, de ízlés
szerint készíthetjük más tengeri halból is, 8 szem közepes nagyságú
koktélparadicsom, 4 ágacska friss citromfű, 4 kis gerezd megtisztított
fokhagyma, 4 evőkanál fehérbor, só, olívaolaj.

Elkészítés: Ahány személyre főzünk, annyi csomagot készítünk. A sütőpapírt
egyenként kiterítjük, egyik felére ráhelyezzük a besózott halfilét. Megöntözzük
2-3 evőkanál olívaolajjal és 1 evőkanál fehérborral. A halszelet tetejére
halmozunk 2 szem felkarikázott paradicsomot, 1 ágacska citromfüvet, 1 gerezd
zúzott fokhagymát, majd a sütőpapír másik felét ráhajtjuk a halra. A csomag
széleit szorosan feltekerjük, hogy sülés közben a gőz ne tudjon „kiszökni”. Ha a
csomagokkal elkészültünk, sütőlapra helyezzük őket, és előmelegített sütőben 220
fokon sütjük. Körítésként adhatunk hozzá fóliában sült burgonyát vagy bármilyen
párolt zöldséget.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!