hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Papírban sült nyelvhal
Recept

2007. 05. 30.
A következő receptet nem a megszorító intézkedések ihlették, hanem egy gyors, de annál ízletesebb vacsora reménye, ráadásul rendkívül háziasszony-kímélő, mert elkészítése nem igényel konyhai tapasztalatot, edények hiányában pedig a mosogatástól is megkímélhetjük magunkat.

Hozzávalók: Személyenként 30x30-as sütőpapír, de lehet kisebb is a halfilé
nagyságától függően. 4 szelet, egyenként 25 dkg-os nyelvhalfilé, de ízlés
szerint készíthetjük más tengeri halból is, 8 szem közepes nagyságú
koktélparadicsom, 4 ágacska friss citromfű, 4 kis gerezd megtisztított
fokhagyma, 4 evőkanál fehérbor, só, olívaolaj.

Elkészítés: Ahány személyre főzünk, annyi csomagot készítünk. A sütőpapírt
egyenként kiterítjük, egyik felére ráhelyezzük a besózott halfilét. Megöntözzük
2-3 evőkanál olívaolajjal és 1 evőkanál fehérborral. A halszelet tetejére
halmozunk 2 szem felkarikázott paradicsomot, 1 ágacska citromfüvet, 1 gerezd
zúzott fokhagymát, majd a sütőpapír másik felét ráhajtjuk a halra. A csomag
széleit szorosan feltekerjük, hogy sülés közben a gőz ne tudjon „kiszökni”. Ha a
csomagokkal elkészültünk, sütőlapra helyezzük őket, és előmelegített sütőben 220
fokon sütjük. Körítésként adhatunk hozzá fóliában sült burgonyát vagy bármilyen
párolt zöldséget.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!