hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bodzaszörp
Recept

2007. 05. 23.
Virágzik a bodza, és a fekete bodza. Kifejlett virága ital, szörp vagy fagylalt, illetve a rántott bodza kedvelt alapanyaga. Sőt, a virág nemcsak bodzavirág lehet, hanem akácvirág vagy rózsaszirom is, azaz ugyanígy készíthetünk akác- és rózsaszörpöt is. Vigyázat: semmiképp se szedjünk virágot szennyezett levegőjű helyen!

Hozzávalók a szörphöz: 20-22 fürt bodzavirág, 10 liter víz, 7 kg cukor, 5
egész citrom megmosva és felkarikázva, 10 dkg borkősav vagy citromsav.

Elkészítés: Felfőzzük a vizet a cukorral. Ha kihűlt, hozzáadjuk a megmosott
bodzavirágot és a felkarikázott citromot. 1 dl vízben elkeverve felfőzzük a
megadott mennyiségű borkősavat vagy citromsavat. Összekeverjük a bodzalevet és a
borkősavas vagy citromsavas oldatot, majd hagyjuk négy napig állni. Naponta
kevergessük meg az így előkészített levet. Az ötödik nap leszűrjük és üvegekbe
töltjük a szörpöt.

A szörp felhasználásával bodzafagylalt is készíthető, méghozzá a vanília
alapfagylalt ízesítésével. A rántott bodza palacsintatésztába mártott virág
megsütve.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!