Hozzávalók 4 személyre: 4 egész tojás, 3 csapott evőkanál liszt, 6 evőkanál
cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 4 dkg vaj, 20 dkg friss eper, porcukor a
szóráshoz.
Az epret megmossuk, csumáitól megtisztítjuk és felszeleteljük. A tojásokat
szétválasztjuk.
A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgáját a
cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a lisztet, és tovább
keverjük, hogy egynemű masszát kapjunk. Végül lazán beleforgatjuk a tojáshabot.
Palacsintasütőben kis lángon kevés vajat melegítünk, és egy merőkanálnyi masszát
eligazgatunk benne, pont mintha palacsintát sütnénk. Az omlettünk egyik felét
gazdagon megszórjuk eperszeletekkel, majd kicsit sülni hagyjuk, és egy sütőlapát
segítségével szimmetrikusan ráfordítjuk az omlett másik felét. Akkor a legjobb,
ha aranybarnára sült.
A kész omletteket megszórjuk porcukorral, és még melegen tálaljuk.
Kicsoda Charlie Kirk, Trump titkos fegyvere?
A 31 éves evangéliumi keresztény influenszer, aki egyetemisták millióit mozgósította a választások előtt »
Szent István - látnok vagy realista volt az államalapító király?
Szuverenitás, bibliai hit és Jeruzsálem kérdése »
„Miért létezik Izrael állama?” - Interjú Tatár György filozófussal
A megrendülés hiánya és az apokaliptikus tövis »