Hozzávalók: 15 dkg sült tök, 10 dkg kekszmorzsa, 7 dkg cukor, 10 dkg lágy
margarin, őrölt fahéj, 3 dkg hántolt tökmag.
Egy kisebb sütőtököt megmosunk, feldarabolunk, kimagozunk és fóliával bélelt
tepsiben megsütünk. 15 dekányit hűlésig félreteszünk, a többit még melegen
elfogyasztjuk, de készíthetünk dupla adagot is. A sült tököt villával
összenyomkodjuk, a cukorral, margarinnal habosra keverjük. Fűszerezzük fahéjjal,
majd hozzáadjuk a kekszmorzsát. Fél órára a hűtőbe tesszük, ami alatt egy
serpenyőben enyhén megpirítjuk a tökmagot. Diódarálón ledaráljuk, 1 evőkanál
kristálycukorral elkeverjük. A sült tökös masszából 3 cm átmérőjű labdákat
formálunk, és meghempergetjük a pirított, darált tökmagban.
Ügynökök osztották meg az 56-os bajtársakat
Interjú Fónay Jenővel, a Pofosz alapító elnökével »
1956: a magyar menekülteket védő diplomata rejtélyes halála
Povl Bang-Jensen története »
„A Sátán újra a Földön lakik, és számos emberi testet öltött magára”
Németh Sándor beszéde az október 7-e utáni Izrael melletti szolidaritási tüntetésen »