Alapeset: A besózott húst először lisztbe, felvert tojásba, majd
zsemlemorzsába (továbbiakban: prézli) forgatjuk, végül forró olajban
aranybarnára sütjük.
1. variáció: Vajon pirítsunk két gerezd zúzott fokhagymát, adjunk hozzá vágott
petrezselymet és egy citrom levét. Panírozás előtt kenjük meg vele a
hússzeleteket.
2. variáció: Keverjünk a prézlibe tökmagot, napraforgómagot, szezámmagot.
3. variáció: A felvert tojáshoz adjunk reszelt sajtot és egy késhegynyi
szerecsendiót.
4. variáció: Keverjünk el a prézlivel darált diót vagy kókuszreszeléket
fele-fele arányban.
5. variáció: Ínyencek és lisztérzékenyek a prézli helyett használhatnak
burgonyapüré-pelyhet vagy kukoricapelyhet.
+1 ráadás: Extra ropogós bunda érdekében a kétszeri panírozás ajánlott.
„Ne pénzért imádkozz, hanem a világért” – így írt médiatörténelmet Pat Robertson
Az amerikai tévés személyiség műsora 60 éve fut »
„Kell egy biztonságos hely, ahol megélhetjük a fájdalmat”
Mélységek és magasságok: beszélgetés Sterczer Hildával, Erőss Zsolt özvegyével »
A pünkösdi tűz fogadtatása a XX. századi Európában
A keresztényüldözések története (31. rész) »