hetilap

Hetek hetilap vásárlás
BNV 2005: Fogd és vidd

2005. 10. 04.
Fogd és vidd! – mondhatnánk az immár óriási zsibvásárra emlékeztető Budapesti Nemzetközi Vásárról, amely most zárta be kapuit a fővárosban. A jobb napokat is látott rendezvényen ezúttal dübörgő heavy metal zene szólt, és jóformán minden azonnal elvihető volt a féltenyérnyi üvegteknőstől a hidromasszázskádig, a reklámpólóktól a masszírozó fotelekig vagy a perzsaszőnyegekig – természetesen mindez "csak most és csak itt" óriási kedvezménnyel. Vásárfia, vásárlánya Fotó: Somorjai L. 

A BNV idei nagydíjas terméke egy csodamasina lett, amely nemcsak port szív és vízzel takarít, de levegőt tisztít, párásít és illatosít is. Valamint atkátlanít, illetve szükség esetén aroma- és sóterápiás kezelést biztosít allergiás használójának.

A vizuális kultúra népszerűsítését a Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ) vállalta föl egy közel négyszáz négyzetméteres területen, de mint a bemutatott enteriőrök egyik tervezője elmondta, sokan el sem tudják képzelni, hogy mit is nyújthat számukra egy lakberendező. Sőt, olykor maguk az eladók sem voltak tisztában azzal, mit is árulnak pontosan, ahogy azzal sem, hogy a minőségi termék miben különbözik a gagyitól, ami látszatra hajszálra ugyanaz.

A biomatracok, rattan- és bőrbútorok dömpingjét a hangszerek pavilonja tarkította, mely a "külföldi kollektív kiállítók"-kal osztozott egy helyen. Ez gyakorlatilag a kínai kereskedőket jelentette, akik a zárás előtt egy órával már pakoltak – úgy tűnt, nekik a pultot is sikerült eladniuk. 

S hogy mi volt a kiállításon a legnépszerűbb? Láthatóan a B pavilon gyerekszigete elektronikus szerepjátékaival és a háromdimenziós mozijával, ahol naphosszat kígyózó sorok várakoztak az ingyenes illúzióra. (K. Á.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!