hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vércukorcsökkentő Pasuchaca

2004. 12. 06.
Megkezdődtek a Pasuchaca nevű, újabb perui gyógyszer-helyettesítő szer hazai klinikai vizsgálatai. A Pasuchaca VIBE olyan gyógyhatású készítmény, melynek segítségével csökkenthető a cukorbetegek vércukorszintje. A Dél-Amerikában található gyógynövény, a Pasuchaca gátolja az inzulin fehérjékhez kötődését, s így több, aktív inzulin marad a vérben. Fokozza a sejtek inzulinérzékenységét, javítja a sejtekben a cukorfelvételt, azaz csökkenti a vércukor tartalmát. Az eddigi vizsgálat során kiderült, hogy a Pasuchaca adásával inzulinfüggő cukorbetegség esetén csökkenteni tudták a beadandó hormon adagját. A szer bejegyeztetési eljárását a Rica Hungária Kft. bonyolítja. A vizsgálatok eredményeinek értékelése után a gyógynövénykészítmény hamarosan kapható lesz. (P. R.)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!