hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jól vizsgázott a relief

2004. 12. 20.
Kitűnő minősítést kapott a Művészetek Palotája Nemzeti Hangversenytermének akusztikus gipszplasztikája. Ezt a világ egyik legismertebb akusztikus mérnöke, a kanadai Russel Johnson állapította meg a napokban tett budapesti látogatása során. A Jovánovits György szobrászművész tervei alapján készült, több mint ezer négyzetméteres művészi alkotást az Arcadom Rt. megbízása alapján szinte teljes egészében kézi munkával alakította ki a Laki Épületszobrász Rt. Laki Péter, a cég tulajdonosa elmondta, a több mint ötvenmillió forintos plasztikáknál a sima és gyűrt felületek váltakozása biztosítja a kitűnő hangzást.  A zenekari próbák során olyan tökéletes hangzást sikerült elérni, hogy a kanadai szakember közvetítésével a Laki Rt. újabb megbízást kaphat a hasonló méret? varsói és belgrádi hangversenytermek reliefjeinek kivitelezésére. (P.R.)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!