hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tesztelhető élelmiszer-minőség

2004. 11. 29.
Könnyen megelőzhető lett volna a paprikabotrány, ha egy újonnan kifejlesztett minőségellenőrző programot, az úgynevezett QMS-t alkalmaztak volna a gyártók, forgalmazók. Ezt az új számítógépes programot az Axis Consulting Kft. dobta a piacra. A program segítségével rögzíthetőek a gyártási vagy szolgáltatási folyamatok kulcsparaméterei, az áttekinthető adatfeldolgozás segítségével pedig elemezhetőek a folyamatok, illetve kiszűrhetővé válnak a minőségbiztosítás szempontjából kritikus pontok. A QMS (Quality Monitoring Software) program különösen hasznos az élelmiszerek előállítása során felhasznált alapanyagok eredetének és minőségének igazolására, követésére. A program segítségével akár egy málnaszem teljes útja – visszamenőleg is! – végigkísérhető a szüreteléstől egészen addig, amíg egy negyvendekás vegyes gyümölcskeverékben meg nem jelenik egy élelmiszerbolt polcán. (P. R.)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!