hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Karácsonyi menüajánlat

2003. 12. 22.
Pikáns nyúlpástétom

Hozzávalók 5-6 személyre:
30 dkg nyúlcombhús
10 dkg zsíros szalonna
1 fej hagyma
1 db alma
10 dkg csiperkegomba
15 dkg csirkemáj
¼ kg bacon szalonna szeletelve
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál olívaolaj
1 db tojás
1 dl tejszín
1 dl édes fehérbor
csipetnyi kakukkfű, zsálya, rozmaring, majoránna, fehérbors, só

A húst a szalonnával és a májjal nagyobb kockára vágjuk, a fűszerekkel, a sóval és a fehérborral jól átkeverjük. Hűtőben egy éjszakát állni hagyjuk. A fokhagymát és a hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az almát és a gombát. Rövid ideig együtt pároljuk. Lehűtjük, majd hozzáadjuk a pácolt húskeveréket, és az egészet ledaráljuk. Belekeverjük a tejszínt és a tojást. Egy pástétomformát kibélelünk a bacon szalonnával úgy, hogy a széleinél túllógjon a szalonna. A masszát a formába töltjük, a szalonnát ráhajtva vízfürdőbe állítjuk, majd előmelegített sütőben 140 °C-on körülbelül 50 percig sütjük. Kihűtve vajas pirítóssal, aszalt gyümölcsökkel, esetleg friss zöldséggel tálaljuk.

Fehérboros-tejszínes kagylóleves

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!