hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hévízi meghívó
Könyvajánló

2003. 12. 08.
A héten a Sprinter Kiadói Csoport gondozásában megjelent egy egyedülálló kiadvány, amely a Hévízi-tó érdekességeit mutatja be, igényes tartalommal és gyönyör? képekkel. Radván Sándor a Kiadó igazgatója a könyvbemutatón a Heteknek elmondta, hogy a könyv célja Hévíz bemutatása mellett egy olyan fotóalbum készítése volt, ami a legjobban sikerült képeket tartalmazza a Hévízi-tóról. Ezért a könyv meghívó és emlékkönyv is egyben Magyarország egyik legkülönlegesebb gyógytaváról.

Az albumban légifotók, búvárfotók mellett hangulatképek is találhatók többek között a híres tavirózsákról. Dr. Szarka Lajos történész, hévízi "őslakos" a könyv szerzője. Az ő több évtizedes kutatómunkája garantálja a könyv tartalmának magas színvonalát. A szerző a tó története mellett a gyógyvíz kedvező hatásaival is megismerteti az olvasót. A könyv a Hévízi-tavat a különböző évszakokban is bemutatja, ezért káprázatos tavaszi, nyári, őszi és téli képek birtokába kerülhet a könyv megvásárlója. 

Radván Sándor elmondta, hogy az ötlettől a megvalósításig közel két év telt el, a könyvben megjelenő képek több ezer fotó megtekintése után kerültek kiválasztásra és az album számos nagyszer? fotóművész munkájának az eredménye. Magyarországon található Európában a legtöbb gyógyforrás, ezáltal hazánk legfőbb természeti kincsei közé tartoznak gyógyvizeink.

A könyv három nyelven, magyarul, németül és angolul ismerteti a tó titkait, hiszen Hévíz olyan büszkeségünk, amelyet számos külföldi turista is meglátogat. 

Hévíz város Önkormányzata és a Hévízi Szent András Kórház mellett a város legnagyobb szállodái is támogatták a Sprinter Kiadói Csoport egyedülálló albumának megjelenését. (P. L.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!