hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Film férfiaknak
Mozinéző

2003. 08. 25.
Bárdos Róbert

Ha egy sportolót eltiltanak az edzésektől, az a karrierje végét is jelentheti. Néhány év börtön pedig elegendő ahhoz, hogy valakit végleg elfejtsenek odakint. Walter Hill drámája, a Vitathatatlan sok mindenben emlékeztet Mike Tyson élettörténetére, de a film mégsem ettől jó. Kánikulaidőre való, világos vonalvezetésű, izgalmas történetet láthatunk, egy média- és egy börtönhős konfliktusába ágyazottan. 

George "Iceman" Chambers (Ving Rhames) mindent megkapott az élettől. Nehézsúlyú címvédőként milliókat kaszált, a nők tapadtak rá. Egy győztes meccs után a baráti társaság szórakozni ment. A következmény: nemi erőszak vádjával több év börtön Sweetwaterben. A sivatagi intézményben azonban már van egy bajnok, aki tíz éve nem talál méltó ellenfelére. A félévente megrendezésre kerülő küzdelmekben az életfogytiglanra ítélt Monroe Hutchen (Wesley Snipes) képességei vitathatatlanok. A büszke Iceman nem bírja sokáig elviselni a konkurens személy jelenlétét – már az első nap kikezd a nyugodt természet? rabbal. A szétválasztásukat az igazgató a régebbi lakó átköltöztetésével szeretné megoldani, amíg ez nem lehetséges, magánzárkába teszi Monroe-t. A nagybefolyású, szenvedélyes bokszrajongó Emmanuel "Mendy" Ripstein (Peter Falk) viszont nem hagyja elúszni az évszázad meccsét. Maffiakapcsolatainak köszönhetően a bajnokok megvívnak egymással a londoni szabályok szerint – bíró nélkül, 6 unciás kesztyűvel.

Walter Hill a nyolcvanas évek stílusában készítette el moziját – igazi karakterekkel, katartikus üzenettel, jó szereposztással. (Vitathatatlan. Színes amerikai–német filmdráma, 2002. Rendező: Walter Hill.)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!