hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Álarcban
Könyvajánló

2003. 07. 14.
Az utóbbi időben rengeteg holokauszttal kapcsolatos könyv jelent meg. Az Álarcban. Nácivilág Magyarországon azonban több szempontból is egyedülálló. Először is a szerző, Soros Tivadar miatt, aki a világhír? befektető és mecénás Soros György édesapja. Az Álarcban története 1944-ben kezdődik.

A családfő, Soros Tivadar – sorstársaitól eltérően – elhatározza, hogy nem elszenvedője, hanem alakítója lesz a rájuk
váró eseményeknek. Kitalálja, hogy a család milyen stratégiával élheti túl a vészterhes időket. Ügyvéd lévén jól kommunikál az emberekkel. Nemcsak zsidókon, de a törvény hatálya alá nem tartozó más magyar állampolgárokon is segít, ha tud. Teljes egészében tudatosan, elvei szerint él, a megkezdett utat végigjárja, erős és optimista marad akkor is, amikor erre kevés okot talál. Soros Tivadar könyvében ráadásul több olyan magyarról is olvashatunk, akik emberségesen, nem egyszer az életük kockáztatásával segítettek a halálraítélteken. (Trezor Kiadó, 2002.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!