hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Könyvek Aranykönyve
Magyar gyermekbiblia

2002. 12. 16.
Gyűjteményes kiadást értek meg idén az Aranykönyvek: az 1997 óta, sorozatban megjelent nagy siker? kiadványokat egyszerre tartalmazza az a kötet, amely a napokban került könyvesbolti forgalomba. A bővített, összevont kiadásra azzal a szándékkal került sor, hogy az eddig megjelent műveket időrendi és tartalmi egységbe foglalva, a megszokott igényes kivitelben foghassa kezébe az olvasó. 

A gazdagon illusztrált Aranykönyvek történetei elsősorban a 4-12 éves gyermekekhez szólnak. Olvasmányos és közérthető formában tolmácsolják a Szentírást, így a kisebbek a Biblia számukra nehezen felfogható szövegét és összefüggéseit tökéletesen képesek belőlük megérteni. A gyermekbiblia átfogó képet nyújt a Szentírás egészéről: a közkedvelt történetek mellett a kevésbé ismert bibliai események leírását is tartalmazza, melyeket olvasva a gyerekek az általános műveltséghez szükséges tudnivalókkal is gazdagodnak. A fordulatos, cselekményes ó- és újszövetségi történetfüzér egyben a Biblia olyan interpretációját nyújtja, amely a Szentírás üzenetét nemcsak a gyerekek, hanem a szülők számára is lebilincselően közvetíti. 

A képeskönyvek szakmai és olvasóközönségi fogadtatása egyaránt azt tükrözi, hogy a maga nemében páratlan vállalkozásról van szó: 

magyar szerző és ugyancsak magyar illusztrátor tollából nem született még ilyen – tartalmában, kivitelezésében egyaránt – színvonalas ifjúsági m? bibliai témában. A sorozat darabjai több alkalommal nyerték el a Kiváló Magyar Termék minősítést, és népszerűségük túlnőtt a hazai kereteken: németre lefordított változataikat az EU területén is évek óta forgalmazzák. A magyar ismeretterjesztő és szépirodalmat sajátosan gazdagító Aranykönyvek méltán tarthatnak számot a szélesebb olvasó- és ajándékozó közönség figyelmére. (Visual Games, 2002.) (M.R.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!