hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kisegér a nagyvárosban
Mozinéző

2002. 12. 09.
Ha akad szülő, aki még nem látta a Stuart Little kisegér első vagy második részét, az nyugodtan kézen foghatja 4–10 éves korú gyermekeit, és egy borongósabb napon bepótolhatja velük a lemaradást. A szóban forgó családi vígjáték különleges komputeranimáció eredménye, ráadásul a felnőtteket is szórakoztatja – talán pont azért, mert nem akar egyszerre több nemzedéket görcsösen megnyerni. Így a hús-vér szereplők – beleértve a kisegeret is – humorát kivételesen nem csak a felnőttek értik, aminek eredményeképp mozizás közben nem kell hosszasan sugdolódzva elmagyarázni a gyereknek minden poént vagy kiszólást. 

Ha adódik is egy-egy magyarosított bemondás, amilyen például a kínai vendéglőből kihajított kóbor macska szidalma ("Ha rátok hozom a köjált, hamar bezárhatjátok ezt az egész kócerájt!"), vagy néhány igencsak giccsbe hajló jelenet, a filmek mindent egybevéve jótékonyan hatnak bármelyik generációra. Az embercsalád és az első rész végére a csingilingi-házimacska által is befogadott nagydumás, csupaszív egérkisfiú New York-i kalandjai szó szerint szédületes élményt nyújtanak. (A filmek videón is kaphatók.) (M. R.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!