hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Csomagolás ajándékba
Ünnepi készülődés

2002. 12. 09.
Ismét eltelt egy év, s mire észbe kapunk, ott állunk megint az ajándékozás kérdése előtt. Ez az időszak próbálja meg leginkább nemcsak a pénztárcánkat, hanem a kinek mit kérdéssel az ötletességünket is. Jó érzés, ha minél több ismerőst meg tudunk lepni valamivel, s ehhez néha elég egy-egy, figyelmességet kifejező apró ajándék is.

Bármilyen apróságot is adunk, fontos, hogy a csomagolása is szép és dekoratív legyen, mert ezzel is kifejezzük a tiszteletünket, és maga a "körítés" is esztétikai élményt tud nyújtani.

Ötletes megoldás lehet, ha maga a csomagolás is ajándék. Ezeket a megajándékozott, mivel nemcsak szép, de személyes és hasznos is, sokáig szívesen fogja használni.

A lehetőség végtelen, csak az ötletességünkön múlik, mit találunk ki, de segítségképpen álljon itt egy-két kedvcsináló ötlet:

Gyűjtsünk össze minden olyan feleslegesnek tűnő dolgot, amit kidobásra ítélnénk ugyan, de fantáziát látunk benne. Például cipős doboz, bébitápszeres doboz, szép formájú üveg, maradék anyagok, csomagolópapírok, spárga, felesleges agyagcserép stb.

Bármilyen formájú dobozt (kerek, szögletes stb.) betapétázhatunk szép mintájú csomagolópapírral. Mindig vegyük figyelembe a megajándékozott ízlését, lakásának miliőjét, hogy később is jó hasznát vegye. A doboz felületét rajzoljuk át a csomagolóanyagra, de mindig hagyjunk rá a széleken. Kenjük be tapétaragasztóval úgy, hogy az ne legyen csomós, de a bekent csomagolópapírt mindig az összeállított dobozra (és ne az esetleg szétnyitott felületre) dolgozzuk rá, oldalanként rásimítva. A doboz szájánál hajtsuk be, és ott is ragasszuk le. Ha akarjuk, a doboz belsejét is bevonhatjuk, attól függ, mit szeretnénk belerakni. Ugyanezt anyaggal, például mintás vászonnal is elkészíthetjük, esetleg vastag zsákvarró t?be fűzött díszzsinórral körbe is varrhatjuk a széleken, vagy díszvarrást készíthetünk rá. Kívülről egyéb díszítéseket is tehetünk a dobozunk tetejére vagy oldalára. Például szárított narancskarikát, gombokat, kivágott mintákat, fotót, csipkét stb. Így akár a funkcióját is meghatározhatjuk. Lehet süteményes doboz, varródoboz, fényképtartó stb. Kisebb dobozok ékszeres doboznak is megfelelnek. 

Maradék spárgát ruhafestékben megszínezve nagyszer? kötözőt vagy díszítőzsinórt készíthetünk. Ezt különböző mintákba (például: csigaminta, virágminta) tekergetve szintén felragaszthatjuk a kész dobozra, de ha a férfiismerősünknek szánt ital üvegét tekerjük körbe vele, biztos, hogy személyesebb lesz az ajándékunk. Az üveg felületét, ahogy haladunk felfelé, fokozatosan kenjük be ragasztóval és tekerjük körbe szorosan spárgával, esetleg rafiával. A felirat helyét ki is hagyhatjuk, akkor itt mindig forduljunk vissza a spárgával, és úgy tekerjük tovább. Csinálhatunk hozzá kézzel készített egyedi címkét is, egy-két személyes jókívánsággal, melyet átfűzve az üveg nyakába köthetünk. (Ehhez szép felület? natúr papírt válasszunk.) 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!