hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Spenót ínyenceknek
Ízfokozó

2002. 11. 03.
A spenót sok ember számára nem éppen a jó ízek között szerepel. Miért? Erről talán azokat kéne megkérdezni, akik ezt a remek zöld növényt igénytelenül elkészítve ismertették meg velünk. Enyhén szólva sem volt finom a főzelék – sokszor csak a bundás kenyér segített valamit a dolgon. Pedig milyen remek főételeket is lehet készíteni a nemcsak finom, de egészséges zöldségből. A mediterrán vidékeken meg is becsülik rendesen. Fél kiló penne tésztát megfőzünk, közben egy kilónyi friss spenótot megtisztítva két-három gerezd fokhagymával együtt megfőzünk. Miközben utóbbiak kellemesen felgőzölik a konyhát, előkészítünk 3 tojást, kb. 40 dkg kemény füstölt sajtot – ezt vékony szeletekre szelve –, és 30-40 g reszelt parmezánt. A megfőtt tésztát keverjük össze a nyers tojásokkal, a reszelt parmezánnal és egy kis olíva olajjal – csak az íze miatt. Egy tűzálló edény alját vajjal finoman kikenve kezdődik az utolsó előtti ütem: tészta réteg, arra sajtszeletek, majd a spenót, és ezt ismételgetve, amíg el nem fogy a pakolni való. Az egész tetejére természetesen sajt kerül. Kb. fél óra alatt sül meg egy 180 fokra hevített sütőben. Könny? salátával forrón kerüljön tányérra. Remélhetőleg senki nem fog szomorkodni, hogy a repetán meg kell osztoznia. (mlg)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!