hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jordán a Nemzeti élén

2002. 11. 03.
Jordán Tamás, a Merlin Színház jelenlegi igazgatója lesz a Nemzeti Színház Rt. új vezérigazgatója – jelentette be Görgey Gábor, a nemzeti kulturális örökség minisztere hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Jordán Tamás – aki évekig volt a Színész Kamara elnöke, a Magyar Színházi Társaság vezetőségi tagja, szervezte az egész magyar színházi szakmát mozgósító Csepűrágó-fesztivált és a Pécsi Országos Színházi Találkozót – reméli, hogy személye "minden oldalról elfogadható" a Nemzeti vezetésére. Mint elmondta, előreláthatólag már az év végére elkészülnek az évadtervvel, s elképzelései megvalósításánál elsősorban a jelenlegi csapatra számít. "A színházépületen már nem tudok változtatni, az ízléssel nehéz vitatkozni, de a funkciókkal baj van" – állítja Jordán. Legsürgetőbb lenne megoldani, hogy minden székről jól lehessen látni az előadást, és megfelelő legyen az akusztika. Például úgy, hogy a "használhatatlan" székek helyére világítást vagy akusztikát telepítenek. A szabadtéri színpad jelenlegi formájában nem tudja ellátni a színházi funkciót, a közeli HÉV és a Duna okozta zajártalom miatt, ezen kívül pedig a színpad mérete sem megfelelő. Jordán Tamás 2003. január 1-től látja el vezérigazgatói feladatát, addig a jelenlegi ügyvezető vezérigazgató, Bosnyák Miklós irányítja a Nemzetit. (MTI)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!