hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A bor és pezsgő ünnepe
Szeptemberi vigasságok

2002. 09. 07.
Idén szeptember 7-e és 17-e között kerül sor a XI. Budapesti Nemzetközi Bor-és Pezsgőfesztiválra, melynek legfőbb helyszínei a Budai Vár, a Budapesti Kongresszusi Központ, a Szentendrei Szabadtéri Múzeum, valamint a budafoki pincelabirintus.



Szőlőkóstolás a szentendrei Skanzenben Fotó: Sz.N.M. 5

A Magyar Szőlő-és Borkultúra Kht. által szervezett Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál az elmúlt tíz év alatt több tízezer érdeklődőt vonzó, a hazai borászatot átfogóan bemutató, különleges, kiemelt fővárosi rendezvénnyé vált. A fesztivál meghatározó programja a Borkiállítás és Vásár a Budai Várban, ahol napjaink legjobb, legsikeresebb, nemzetközi színvonalú borászati vállalkozásai mutatkoznak be. Szentendrén a Skanzenben a szőlészet, a borászat múltja, a hozzájuk kapcsolódó népszokások, mesterségek kínálnak szórakozást. További nagyközönségnek szóló rendezvények: Boregyetem – képzőművészeti kiállítás –; Borok-Ízek Gálaest – egy különleges gasztronómiai élményt nyújtó állófogadás, budapesti éttermek és hazai borászok összefogásával –; Borárverés – muzeális borételek a kalapács alatt, idén másodszor jótékonysági céllal is. A nagyszabású rendezvény része a bor és a pezsgő budafoki ünnepe. Hagyományosan minden év szeptember második hétvégéjén kerül megrendezésre a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál a XXII. kerületi önkormányzat szervezésében. A fesztivál ideje alatt a hatalmas pincelabirintus megnyitja kapuit a nagyközönség előtt is.

A szentendrei Skanzen is rendkívül gazdag programokkal várja az érdeklődőket szeptember 14-én és 15-én. Sor kerül többek között történeti és újkori szőlőfajták bemutatójára és kóstolójára, borvásárra és -kóstolóra, borfelismerési bajnokságra, borhoz illő harapnivalók bemutatójára (kecskesajtkóstoló és -vásár stb.), szüreti kirakodóvásárra, s különféle kézműves, zenés gyermekprogramokra is. (L.K.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!