hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vasárnaptól Zsidó Nyári Fesztivál

2002. 08. 25.
Idén augusztus 26. és szeptember 2. között kerül sor a Zsidó Nyári Fesztiválra, amelynek mindenekelőtt a Dohány utcai zsinagóga és környéke ad otthont. A rendezvény során koncertek, filmnapok, könyvnapok, gasztronómiai napok, kiállítások várják a nagyérdeműt. 



A fesztivál ideje alatt ismét megrendezik a Zsidó Könyvnapokat a Dohány utcai zsinagóga és a Zsidó Múzeum előtti Herzl téren

Vasárnap délután immár ötödik alkalommal csendül fel az egyhetes fesztivál eseményeit bevezető "Szól a kakas már" dallama, a magyar zsidó folklór szimbolikus motívuma. A Kárpát-medence népeinek évezredes együttélését is szimbolizáló nagyszabású kulturális eseményt nem csak a fővárosban, hanem számos vidéki helyszínen is megrendezi a Mazsihisz által életre hívott Zsidó Idegenforgalmi és Kulturális Központ. A programok évek óta egyaránt tömegesen vonzzák a hazai és külföldi, zsidó és nem zsidó érdeklődőket.

Állandó programok: Izraeli Filmnapok a Művész Moziban; "Zsidó filmek Európából" a Hunnia Moziban; Zsidó Könyvnapok a Herzl téren; "Nekem szülőhazám…" – Moholy Nagy László, Schadl János és Telcs Ede kiállítása a Budapest Galériában; ifjúsági rendezvények a Bálint Zsidó Közösségi Házban.

Klezmer koncertek: Klezmer Rapszódia a Budapest Kongreszszusi Központban, közreműködik a Budapest Klezmer Band (BKM) és az 50 éves Rajkó Zenekar (augusztus 28-án 19 órakor); "Klezmer és ragtime a divatban" – a BKM és a Budapest Ragtime Band közös fellépése a Bárka Színházban (augusztus 31-én 21 órakor); "Nemzetközi Klezmer Fesztivál" – záró koncert a Dohány utcai zsinagógában (szeptember 1-én 19 órakor).

Komolyzene: Händel: Izrael Egyiptomban – oratórium, magyarországi bemutató a Dohány utcai zsinagógában (augusztus 26-án 19 órakor).

Könnyűzene: "Fesztivál Gála. Hollywood – Brooklyn – Lipót-város" a Budapest Kongresszusi Központban, közreműködnek többek közt: Cotton Club Sin-gers, Király Linda, a Musical World társulata, Szulák Andrea (augusztus 29-én 19 órakor); Operett Gála az MTA Budavári Dísztermében (augusztus 26-án és 28-án 20.30-kor).

Színház: Jevgenyij Svarc: A király meztelen – a kecskeméti Katona József Színház vendégjátéka a Thália Színházban (augusztus 27-én 19 órakor).

Jegyek kaphatók a Fesztivál Jegyirodában: VII., Síp u. 12. Tel./fax.: 06(1)344-5409, 06(1)462-0477.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!