hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Articsóka

2002. 08. 25.
Közel két év telt el azóta, hogy a hatodik kerületnek ezen a tájékán jártunk. Akkor igen emlékezetes időt töltöttünk el az Articsókában. Kiszolgálás és ételek jelesre vizsgáztak. Viszont huszonnégy hónap a vendéglátás esetében nem rövid idő – Budapesten volt olyan hely, amely ennyi idő alatt többször is nevet és tulajdonost váltott, természetesen nem a hihetetlen népszerűség miatt kény-szerültek ilyen menekülésbe. Borongós nyári délutánon nincs is jobb hely, mint a kerthelyiség, ami itt egy tetőterasz. Mintha nem is a belvárosban lennénk! 

Az étlap bőséges választási lehetőséggel kecsegtet – mi szem szájnak ingere. Nyár lévén érdemes azért vigyázni a kalóriákkal, de komoly hiba lenne kihagyni a leves, főétel és desszert klasszikus sorrendjét. Tárkonyos borjúragu, csirkenyárs paradicsomos piláffal és túrógombóc eperöntettel. Mindegyik remek, de ez utóbbi amellett, hogy termetes, még omlós is. Röviden summázva, a hely egyszerűen jó. Érdekes és bátor kezdeményezés, a felszolgálás díja kötelezően belekerül a számla végösszegébe – így senki nem menekül a tíz százaléknyi baksis alól –, igaz, pincérünket figyelve, ez teljesen megérdemelt. (Articsóka étterem, Zichy Jenő u. 17.) (mlg)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!