hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A ligetben nagyszerű
Nem csak kevesek kiváltsága

2001. 11. 04.
Bármily meglepő, hajdanán a Városligetet a családok számára találták ki, kis zöld foltként a város szívében, parkjaival, szökőkútjaival, számos játszóterével, középpontban azokkal a legendás intézményekkel, melyek hosszú évtizedek óta izgalomban tartják a családok aprónépét. Vajon a mai gyerekek számára is épp oly természetes egy vasárnapi cirkuszjegy vagy egy állatkerti séta, mint ahogy elődeiknek az volt? 



Jószágsimogató az állatkertben. A kedvezményes lehetőségekről a többségnek nincs tudomása Fotó: Somorjai L.

Egy kétgyermekes anyuka mesélte a nyáron: elment csemetéivel a Vidám Parkba, s egy óra alatt elment tízezer forintja. Sok átlagos jövedelm? család a belépőjegyek árát sokallva lemond ezekről a szórakozási lehetőségekről, pedig több kedvezményes lehetőség pont őket célozza meg. 

A Műjégpálya már üzemel, délelőttönként 9–13 óráig, délután 16–20 óráig tartanak nyitva. A jegyek ára hétköznap 260 forint, munkaszüneti napokon ennek a duplája. Az éves bérlet 17 ezer forintba kerül, és ez korlátlan jégen töltött időt biztosít. A szülői kísérőjegy megszűnt, így a fűtött nagyteremből lehet szemmel tartani a gyerekeket. Oktatást is folyamatosan igénybe lehet venni, alkalmanként 750 forintért, ez tartalmazza a belépti díj összegét is. Állítólag tíz alkalom után már biztos, hogy megy a hokis fékezés is. 

Az állatkert kétféle kedvezményes lehetőséget kínál a látogatók részére. Kevesen tudják: létezik általános éves bérlet, ami felnőtteknek 1990 forintba, gyerekeknek 1490 forintba kerül – ez két családi látogatás ára. A bérlet egész évben korlátlan látogatást biztosít! A Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) igazolványával rendelkezők pedig gyermekeik számára fejenként 100 forintért válthatnak belépőjegyet. 

A Fővárosi Nagycirkusz jelenleg csak csoportkedvezménnyel szolgál, ami azt jelenti, hogy 20 fő felett hétköznap 30 százalékot, hétvégén 20 százalékot engednek a 600–1000 forintig terjedő jegyek árából. Négyéves kor alatt a belépés ingyenes. 

A Vidám Park november 4-étől február végéig bezárja kapuit. A NOE-tag nagycsaládosoknak jelentős kedvezményeket biztosítanak, viszont a tőszomszédságban működő "kisvidámpark" alacsony áron, számos meglepetéssel szokta várni a nem NOE-tagok kicsinyeit is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!