hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Többet kézzel, mint pénzzel
Ajándéktárgyak

2001. 10. 14.
Az ajándékozás nagyszer? dolog. Ha pedig hajlandók vagyunk kicsit elfeledni a saját kezűleg gyártott meglepetésről alkotott negatív képzeteket – snassz, szegényes, értéktelen –, és nekiállunk alkotni, akkor a boltinál sokkal nagyszer?bb ajándékokkal is előrukkolhatunk. Ehhez ma már rengetegféle szakmai segítség áll rendelkezésünkre. A múltban a kézügyességgel megáldott emberek legfeljebb egy-két újság ötleteiből kaphattak ihletet; napjainkban ez a helyzet sokat javult, elég csak a magyar nyelven is kapható külföldi hobbilapok színes palettájára gondolni. Üde színfolt a kínálatban a Magyarországon már négy éve működő "Kreatív Hobby" elnevezés? üzlet. Itt a gyöngyfűzéshez, festéshez, gyertya- és szappanöntéshez, mozaik, gipsz készítéséhez találhatjuk meg a szükséges kellékeket.



Saját készítés? edényekkel az étkezés is izgalmasabb Fotó: Hobby Műhely

Az üzlet tulajdonosai másfél hónapja egy kanadai kezdeményezés nyomán – mely Nyugat-Európa-szerte nagy népszerűségnek örvend – üzletük mellé megnyitották Kreatív Hobby Műhelyüket is, ahol a látogatók elkészíthetik saját kezűleg festett ajándéktárgyaikat.

A VIII. kerületi műhely egy barátságosan felújított helyiségben, kellemes környezetben található. A fehér agyagból készült, natúr használati és lakásfelszerelési tárgyakat az üzletben megvásárolva otthon vagy helyben festhetjük ki. A földszinten és az emeleten négy-négy asztalnál kényelmesen körülbelül harmincöt fő "dolgozhat" egyszerre. A tárgyak ára magába foglalja a korlátlan festék-, ecset- és sablonhasználatot, valamint az elkészült m? mázzal való borítását, majd az ezer fokon történő kiégetést. A festék föld alapú, ezért a kerámia jól magába szívja – de ha esetleg elrontottuk, szivaccsal könnyedén letörölhető. A színek a mázazást, égetést követően sötétednek, és így nyerik el igazi fényüket – a színtelen részek pedig fehéren maradnak. Ha valakinek nincs megfelelő kézügyessége, indigóval, vagy előre gyártott sablont használva rajzolhatja rá a kívánt mintát az anyagra.

A családi programként is vonzó műhelymunkában már négy-öt éves kortól részt vehetnek a gyerekek, ráadásul a hétköznapok során is szívesen használják egyedi tárgyaikat. Nászajándékként is eredeti meglepetés lehet például két sajátos tányér, két bögre kíséretében. A pusztán érdeklődők pedig ajándékutalványt vásárolhatnak, amely az üzletben és a műhelyben egyaránt felhasználható. Ugyanitt szombatonként korongozó-tanfolyam, illetve gyermekagyagozás indul.

Cím: Kreatív Hobby (üzlet), Bp. IX., Üllői út 15. Tel.: 218-0818.

Kreatív Hobby Műhely, Bp. VIII., Baross u. 78. Tel.: 210-5714. Nyitva tartás: hétfő–szombat 11–19 óráig.

Ízelítőül néhány ár: bögrék 500 Ft-tól, fényképkeretek, kaspók, vázák 550 Ft-tól, virágcserép 370 Ft-tól. Kaphatók még óraszerkezetek vagy karácsonyi és húsvéti idényfigurák is. Ha szolgáltatásaikat csoportos foglalkozás keretén belül veszik igénybe, az árakból jelentős kedvezményt adnak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!