hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Segesvár nem akar Drakula-parkot

2001. 10. 28.

Mintegy 200 – túlnyomórészt protestáns – lelkész és hívő tiltakozott a napokban nyilatkozatban a tervezett segesvári Drakula-park terve ellen. "Mindenki, aki részt vesz ebben a vállakozásban, felelni fog az ítélet napján" - írták a tiltakozók abban a nyílt levélben, amelyet megküldtek a bukaresti Turisztikai Minisztérium részére is. A történelmi múltú Segesvárnak azzal kell szembenéznie, hogy "a sátánisták, a pusztítás és az átkok központjává" válik a Drakula-park következtében. Bukarestben néhány hete jelentették be hivatalosan, hogy az UNESCO által világörökségnek nyilvánított várost választották a Dracula Land színhelyének. A 60 hektáros beruházás összköltsége 41 millió euró (12 milliárd forint). A román kormány azt reméli, hogy a Disneyland-stílusú park évente 1 millió látogatót vonz 2002 elejére tervezett megnyitása után. Segesvár a széles körben elterjedt hiedelem szerint a vámpírkultusz névadójának, Vlad Tepes grófnak a szülőhelye, amit a tiltakozók határozottan cáfolnak. (AFP)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!