hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kárpótlás

2001. 10. 28.
Most hétvégén volt néhány rendkívüli napunk. Csak a reggel nehezen tűnő, este hamar érkező nyirkos köd jelezte az októbert. Mintha kicsit szusszant volna az ország… A tévékben előre mondogatták a szép időt, s hogy vétek lesz otthon maradni. És a nemzet bólintott: igen, most meg kell csípni ezt a pár órát, s felejteni gyorsan, ha lehet a fájdalmas szeptembert.

Az ajándékidőben még a kerékpár is jobban gurul (komolyan), nincs szél, eső, se izzasztó hőség, és a várost északnyugatról határoló hegyvidék épp alkalmas a hét közben kicsomagolható tájélmény begyűjtésére. Két falu között a Pilisben, a kis úton hirtelen megáll a csend. Szinte feszül a fülben a szokott zaj hiánya – egy hosszú perc, míg vége lesz, de a napfény, s a hegyek kontúrjai egyre erősebbek.

Ilyenkor még a ladás polgárőr is derűsebb. Készséggel ad útbaigazítást, arcán a gyanúnak még az árnyéka se, s a dúsan füves árokpart leülésre, majd elnyújtózásra hív (hisz nem "ember" hónapban járunk, mikor mindez kockázatos). 

E nagy össznépi csendespihenő óráiban talán a súlyos hírek sem igaziak. Valódi öröm mélyen, tiszta levegőt szívni. És a nyíló őszi virágok tényleg ott voltak a völgyben… legalább néhány szál kutyatej. (Pálfy Gyula)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!