hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A véradás véd az infarktussal szemben

1998. 10. 03.
A véradás védelmet nyújthat az infarktussal szemben. Az "Artzliche Praxis" cím? müncheni orvosi lap legalábbis arról számolt be, hogy erre a következtetésre jutottak a finnországi Kuopio egyetemén elvégzett tanulmány készítői. Figyelembe véve azt is, hogy a véradók rendszerint fiatalabbak és egészségesebbek, mint azok, akik nem vesznek részt véradásban, a tanulmány szerint még így is 88 százalékkal volt alacsonyabb a véradók infarktus-kockázata, mint a vért nem adóké. Lehetségesnek tartják, hogy a jelenség oka a vér alacsonyabb vasszintjében van. (MTI)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!