hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Sporttudomány és gyakorlat
Hetek-interjú Mocsai Lajossal

2017. 12. 21.
Edzőként magyar bajnok, szövetségi kapitányként világbajnoki ezüstéremig vezette úgy a férfi, mint a női kézilabda válogatottat. A hölgyekkel Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes. Ma a Testnevelési Egyetem rektora, a Magyar Kézilabda Szövetség tiszteletbeli elnöke.

Közel három éve a Testnevelési Egyetem rektora. Nehezebb az intézményt irányítani, mint a válogatottat?

– Az első három évre szóló rektori megbízatásom december 16-án jár le. Az előírások értelmében három hónappal ezelőtt kezdődött meg a következő ciklusra szóló pályáztatás folyamata. Az egyetem szenátusa 19:0 szavazati aránnyal megerősített beosztásomban. A kérdésre válaszolva: az edzői feladatok ellátása az élsportban, mikor az ember feje felett állandóan ott lóg a pallos, rendkívül feszes és állandó eredménykényszer alatt végzendő munka. A rektori tevékenység esetében a felelősség hasonló, talán a feladatok időarányosan jobban eloszlanak.

A rektori pályázatával szemben tapasztalt bármilyen kívülről vagy az egyetemen belülről jövő ellenállást?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!