hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Davis-kupa-csapatunk a világ 16 legjobbja között
3:1-re legyőztük Oroszországot

2017. 09. 21.
2013 áprilisában a magyar tenisz Davis- kupa-csapat a lehető legmélyebbre, az euro-afrikai zóna III. csoportjába zuhant. Ekkor és innen indultunk el felfelé. Sorozatban hét győzelemmel harcoltuk ki a lehetőséget, hogy osztályozót játszhassunk Szlovákiával, ám a világ 16 legjobb csapata közé való belépéshez a kiváló játékosállománnyal rendelkező Oroszország legyőzésére volt szükség.

A sportágak hierarchiájában a tenisz rendkívül előkelő helyet foglal el. Egyszerűen azért, mert ebben a sportban minden megtalálható „egy helyen”: a játék, a küzdelem, az izgalom, az egészségmegőrzés, a versenyzési lehetőség, a látványosság, a szórakozás és a szórakoztatás is. Sok millióan művelik, sok százmillióan nézik. Éppen a sportág népszerűsége okán nehéz a legjobbak közé kerülni, különösen a férfiak között.

Magyarország jelentős teniszhagyományokkal rendelkezik. 100 éve született Asbóth József, az egyetlen férfi Grand Slam-győztesünk, aki Körmöczy Zsuzsához hasonlóan a Roland Garrost nyerte meg. Gulyás István ugyanitt egyéni döntős volt, Taróczy Balázs és Temesvári Andrea párosban voltak szintén itt győztesek, hogy csak a legnagyobbakról tegyek említést.

A tenisz egyéni sportág, azonban a Davis-kupának, ennek a csapatversenynek nagy hagyománya (1900 óta kerül megrendezésre) és rendkívüli rangja van, annak ellenére, hogy nincsenek pénzdíjak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!