hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Képesnek tartom magamat arra, hogy versenyben legyek a fiatalokkal"
Exkluzív interjú Cseh Lászlóval

2017. 08. 17.
Tizenhat éve az úszósportunk fundamentuma, előfordult, hogy ő volt az egyedüli éremszerzője a csapatunknak. Négyszeres olimpiai ezüst­érmes, kétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok. Az egyetlen sportoló a világon, aki egymást követő négy olimpián és nyolc világbajnokságon érmet szerzett.

– Sok versenyen és sok helyszínen versenyeztél. Ha tudnád elfogultság nélkül nézni, mit mondanál, milyen volt a Duna Arénában versenyezni?

– Csodálatos volt. Ilyen versenyhelyszínen még nem versenyeztem az éle­temben. Ráadásként magyar embe­rek­kel volt tele a tizenkétezres lelátó. Amennyiben figyelmen kívül hagynánk, hogy mindez Magyarországon, Budapesten volt, kijelenthető, hogy a világ bármely pontján irigylésre adhat okot ez a létesítmény. Kiemelkedő élmény volt itt úszni. Sem a pekingi, sem a londoni olimpián és egyetlen világbajnokságon sem találkoztam ilyen létesítménnyel, ilyen körülményekkel.

– Mit gondolsz, mitől, miből táplálkozik ez a sport iránti szeretet a magyaroknál?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!