hetilap

Hetek hetilap vásárlás
ATP-tenisztorna Budapesten

2017. 04. 27.
E sorok lejegyzésekor is szinte hihetetlennek tűnik, hogy a magyar sportkedvelők és teniszrajongók ilyen ajándékhoz juthattak: a teniszvilág egyik központi bázisává erősödtünk. A Gazprom Hungarian Open top 50-es, top 30-as és top 20-as teniszezőket utaztatott fővárosunkba. Mindenki számára lehetségessé vált, hogy élőben megtapasztalhassa, hogyan is néz ki a mai férfi tenisz.

Történelmet írt a Magyar Tenisz Szövetség azzal, hogy igazi ATP-tornát hozott Magyarországra, Budapestre. A wimbledoni páros bajnok Taróczy Balázs által szervezett Tennis Classics piciny csemegéi, valamint Davis-kupa csapatunk hősies találkozói jó alkalmak voltak arra, hogy ne felejtsük el azt, hogyan is néz ki a mai tenisz, azonban a teniszverseny éles küzdelmeit nem válthatták ki. A versenytenisz, ahogyan azt a legjobbak teszik, más műfaj, ezt most láthatjuk. Valóságosan, élőben, és nem a képernyő zsugorított másolatában, hanem az eredetiben.

Már a 32-es főtáblára jutásért szombaton olyan küzdelmet láthatott a nagyérdemű, mintha az a döntőbe jutásért zajlott volna. Azonban illik szót ejteni azokról, akik sokat tettek azért, hogy ez megvalósulhasson. Dr. Szűcs Lajos elnök és Richter Attila főtitkár előbb álmodott, majd megvalósított. Leírva másfél sor, de a valóságban öt-hat év elkötelezett, falakat ledöntő áldozatos, küzdelmes munkája, valamint néhány kedvező körülmény kiváló kezelése. Itt szükséges megemlíteni Ion Tiriac jégkorongozó, teniszező üzletembert, aki nem mellesleg a legjobb anyagi helyzetben lévő román férfiú a maga szerény 2,3 milliárd dollárjával. Röviden ő, mint az ATP-tornák egyik tulajdonosa, főszervezője – aki egyébként bírja az angol, német, francia, olasz, spanyol és magyar nyelvet – Nastaséval párosban Roland Garrost is nyert, és nem lényegtelen, hogy kedvel minket. Jelentős részben neki köszönhető, hogy ez esetben nem Bukarest, hanem Budapest Kelet-Európa teniszfővárosa.

Szükséges szólni azokról, akik végül is a főszereplői az „előadásnak”.  

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!